ivorpetkov
Вятърничав

Публикации: 277
|
 |
« -: понеделник 14.12.2009 11:55 » |
|
13.12.2009 Банско По стечение на обстоятелствата бях в Банско. "Фешън" или не - взех си ските и в 8:30 се явих и аз да откривам. И така: Опашки никакви. Условия имаше за всякакви видове карачи. Аз бях с пистово оборудване и съответно търсех гладкото. Сутринта перфектно изгладени с естествен много качествен сняг бяха Платото от двете страни и Бъндерица. Основно там карах. Веднъж слязох по Томба и ми се "отели вола" - в горната част пудра, аз съм съм с пистарки, не си е работа, добрах се някакси. Пък и крачета се искат за тая работа. Това горе, в долната част на Томба бе отвратително - планини от изкуствен сняг в някакъва доста кофти консистенция - все едно дърпаш ръчната. И ледец, ама на буци - повече не повторих оттам. Бях пълен смешник. После установих, че ми прави страшен кеф да пускам сини писти (то и умората си каза думата) и направих няколко готини врътки Плато - Шилигарник - Бъндерица и после с Томба, ама нагоре. Шилигарник 1 и 2 бяха обработени и с хубав сняг. Ето и няколко снимки:      Останах разочарован от сайта banskoski.com. Въпреки, че е лъскав и има камери. Преди да тръгна 2 дни го следя (предполагам не съм единствен) и НИКАКВА информация не дадоха тия хора къде ще се кара, какво ще работи. Даже и на ski.bg ходих  ама и там нищо не пишеше. Телефон за контакти не видях на сайта. Вярно има данни какво работи, но като стане факт това инфо аз го си знам на място. Откриването та откриването. Хубаво, но мисля, че повечето скиори ги интересува те къде ще карат, не "звездите". Не може да се отрече, че организация има - точно 8:30 започнаха работа и касите и можеше да се качиш на кабината. Това е от мен.
|
|
|
|
|
|
Sails: 5.3 Loft O2 4.5 Maui Spyclone Board: Tabou Rocket 115 l Weight: 73 kg
|
|
|
dany.killmister
Полъх

Публикации: 73
|
 |
« Отговор #1 -: понеделник 14.12.2009 12:36 » |
|
Каква е цената на картата за влека?
|
|
|
|
|
|
GL 450
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #2 -: понеделник 14.12.2009 13:47 » |
|
Каква е цената на картата за влека?
Това са цените за сезон 2009-2010 : http://www.banskoski.com/?page=pricing&sub=lifts-pricing
|
|
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #3 -: понеделник 14.12.2009 13:59 » |
|
Останах разочарован от сайта banskoski.com. Преди да тръгна 2 дни го следя (предполагам не съм единствен) и НИКАКВА информация не дадоха тия хора къде ще се кара, какво ще работи. Това е инфото за пистите : http://www.banskoski.com/?page=bansko-live&sub=live-tracks
|
|
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
Zmeio
Полъх

Публикации: 84
|
 |
« Отговор #4 -: понеделник 14.12.2009 17:12 » |
|
Oх, завист-завист... Не че ги оправдавам, ама сигурно и те не са знаели кво ще работи, щото много сняг валя и са се стискали да обработват всичко заради неголемия трафик..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivorpetkov
Вятърничав

|
 |
« Отговор #5 -: понеделник 14.12.2009 19:01 » |
|
ама сигурно и те не са знаели кво ще работи И аз това предположих.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivorpetkov
Вятърничав

|
 |
« Отговор #6 -: събота 02.01.2010 22:37 » |
|
Най-хубавият ден за ски за мен е 1 януари сутринта. Тази година не можа да се осъществи по традиция на Витоша и по тази причина първия изгрев на 2010 ни огря на път за Банско. Курортът се оказа пълен до козирката. За щастие повечето още спяха. Въпреки, че не очаквах да има кой знае колко навалица сутринта процентът луди от токлова много народ не беше малък и комбинирано със системните проблеми при стартиране на работа на билетопродавачките аха да се изнерви обстановката. Все пак се класирахме чудесно и ето ни на пистите.
Респект към хората правещи пистите на Банско - за тях глобалното затопляне сякаш не съществува - всички писти (всъщност тези с инсталации за изкуствен сняг) бяха в отлично състояние. Най-голямата перверзия е ски пътят от Бъндеришка поляна до Банско - особено долу е една бяла алея сред околните поляни. Чудя се дали някаква химия го държи този сняг? Четириседалковият лифт от Шилигарника беше пуснат на max и въпреки огромната тълпа чакането беше кратко. Дори за известно време работеше и котвата на платото, но после вятърът се усили доста и я спряха. За съжаление перфектните условия се помрачават от идиотите каращи с 200 по писти тъпкани с деца и през цялото време съм "на тръни". По тази причина (и цените разбира се) предпочитам малки провинциални места за ски (напр. Осогово) пред "елитните" курорти. Към момента обаче само изкуствения сняг спасява карането. Като слязохме в 13:30 опашките за кабината бяха огромни. Въпреки късния час продадох картите. Това е.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #7 -: понеделник 15.02.2010 16:16 » |
|
За бога, братя - не ходете на Банско събота и неделя ... Опашката на кабинката (неделя): двойна (една от паркинга, една от уличката) - около 300 метра всяка, дебелина от 5-7 човека  Градът е пълен (буквално!) с византийци - пред всеки хотел има по 2-3 гръцки рейса, всяка 2-ра кола е византийска (естествено с летни гуми ....), по улиците се движат тълпи (тротоарите не са изчистени и има 0.5м сняг) от дебели лелки, говорейки високо на езика на Омир ... 
|
|
|
|
|
|
\\\|/// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
kalata_n
Духовит

Публикации: 120
|
 |
« Отговор #8 -: понеделник 15.02.2010 17:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SHMIT
|
 |
« Отговор #9 -: понеделник 15.02.2010 23:04 » |
|
Никой не може да каже кога колко хора ще има на Банско. Паркирал съм си кемпера там за зимата, та прекарвам повечето от времето си там. Имаше една седмица, когато опашките в 8:00 бяга като описаните от Захо. Не можех да си представя какво ще стане събота и неделя. Оказа се, че всички си тръгнаха и нямаше никой. То зависи и в килко часа отиваш на кабинката. Като местен Банскалия, ше ви отворя на няколко трика. 1. Най късният час за кабинката е 8:20ч 2. трябва да сте си купили карта от предишния ден (от 16:00 до 17:00 се продават карти за следващив ден) 3. Кара се до 11:30ч след което се слиза по пътеката, и се продава картата за 30лв.(ако няма търсене цената е 25лв) 4. Хапва се в канчето (Банско) или Орлето. 5. сън до 17:00 6. Отива се на басейнче в село Баня 7. Вечеря в Канчето (Разлог) 8. Време за сън. Ако сутрин има много хора, се качвате до пистите с кола. Ако успеете да сте горе в 8:00 ще спестите и 10те лева паркинг Това е мойта програма. Успявам да я реализирам с 15лв на ден, включително картата и спането, но няма да ви кажа как  И да ви кажа , няма да успеете да постигнете този резултат. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo
Полъх

Публикации: 82
|
 |
« Отговор #10 -: вторник 16.02.2010 09:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SHMIT
|
 |
« Отговор #11 -: сряда 17.02.2010 00:24 » |
|
Така е, но въпреки , че да си стоя в София ми излиза по скъпо ми доскучава, и се налага да се прибера за по няколко дена. Да видя все пак децата и да уважа жената.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TerryBle
Духовит

Публикации: 198
|
 |
« Отговор #12 -: сряда 17.02.2010 14:43 » |
|
SHMIT, евала за офертата, но докато ни направиш обучение как се редуцират разходите до 15 лв. на ден, с kalata се отправяме към Банско с лек трепет в душите! 
|
|
|
|
|
|
Вятър работа...
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #14 -: четвъртък 18.02.2010 18:03 » |
|
.......... 4. Хапва се в канчето (Банско) или Орлето. ..........
Колега тия ги разправяй на некой друг - освен ако не пасеш райграс и не пиеш студена банска водица .... Че то само виното на ден ми е повече от 15 лв да не говорим за банския джук ... 
|
|
|
|
|
|
\\\|/// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
|
SHMIT
|
 |
« Отговор #15 -: четвъртък 18.02.2010 21:03 » |
|
Колега тия ги разправяй на некой друг - освен ако не пасеш райграс и не пиеш студена банска водица .... Че то само виното на ден ми е повече от 15 лв да не говорим за банския джук ...  Захо в твоя случай трябва да прибавиш още 15лв и да умножиш по 3.14  Лавинния бюлетин, не включвя пистите. Става въпрос за склонове на които снега е неутъпкан и има поастност от свличане на сняг. Някои писти понякога могат да бъдат застрашени пт лавини от съседни склонове, но не и от самите писти да тръгне лавина. В момента на банско е застрашена част от бъндеришка поляна, където се намира влекчето за начинаещи. Ако Палашицяа падне, най-вероятно, ще стигне до влека. От курорта са взели мерки, и са оградили периметъра. Не знам до колко това е безопасно, тъй като има случаи, преди години, когато тази лавина е стигала до мястото където в момента се намира горна станция на кабинковия лифт. В белите държави такива лавини ги събарят умишлено след всеки по сериозен снеговалеж, докато са малки.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valko
|
 |
« Отговор #16 -: петък 19.02.2010 09:21 » |
|
SHMIT мисля че си си взел квартирант/ка/ в кемпера за да ти излиза 15лв дневно 
|
|
|
|
|
|
Boards Fanatic Bee 117l Naish Vector 106l Sails Loft freerace 5.3m2 Loft 360 free 6.5m2 Neil Pride 5.0m2 NS Natural 7.0m2
|
|
|
|
SHMIT
|
 |
« Отговор #17 -: петък 19.02.2010 11:00 » |
|
SHMIT мисля че си си взел квартирант/ка/ в кемпера за да ти излиза 15лв дневно  Имаме участник, познал верния отговор 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valko
|
 |
« Отговор #18 -: петък 19.02.2010 13:48 » |
|
Не пуша пия Загорка
|
|
|
|
|
|
Boards Fanatic Bee 117l Naish Vector 106l Sails Loft freerace 5.3m2 Loft 360 free 6.5m2 Neil Pride 5.0m2 NS Natural 7.0m2
|
|
|
|
rumba.racing
|
 |
« Отговор #19 -: четвъртък 25.02.2010 19:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
valko
|
 |
« Отговор #20 -: петък 26.02.2010 09:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bamze
|
 |
« Отговор #21 -: петък 17.12.2010 00:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
Only God Can Judge Me!
|
|
|
|
Bamze
|
 |
« Отговор #22 -: петък 17.12.2010 00:10 » |
|
Защо почти всички писти са затворени ?????
|
|
|
|
|
Only God Can Judge Me!
|
|
|
|
marino
|
 |
« Отговор #23 -: петък 17.12.2010 09:13 » |
|
Ами,защото няма сняг. 
|
|
|
|
|
|
Boards:FORMULA STARBOARD-161лт.*RRD X-Fire LTD 122лт.*TABOU ROCKET-115лт.*Sails:GAASTRA-vapor-11 *GAASTRA-vapor-Technora-8.4 *GAASTRA-vapor-7.0 *GAASTRA-Matrix-6.0*GAASTRA-Remedy-5.2
|
|
|
|
Bamze
|
 |
« Отговор #24 -: петък 17.12.2010 09:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
Only God Can Judge Me!
|
|
|
|
Bamze
|
 |
« Отговор #25 -: вторник 11.01.2011 12:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
Only God Can Judge Me!
|
|
|
free
Полъх

Публикации: 61
|
 |
« Отговор #26 -: вторник 01.02.2011 23:22 » |
|
В Банско нещата не са се променили много, да не кажа никак, и както може да се очаква отиват на по зле  . Сняг вече поимва/ точната дума/ . Точно на нова година, играх волейбол на бъндеришка поляна и се пързалях с шейна  / сняг за съжаление само го сънувахме. Единствено на 1 януари се грабнахме да изпреварим "сурвакарите" от паркинга горе и т.к. пиститите или по-скоро пистата/ само Томба и то до средата, обходната, ски пътя и котвата на Шилигарника, не бих ги броил/ отвориха в 10ч. напрвихме 10 бързи на Томба и си продадохме картите за 35 лв. след 12.30 и то горе на Бъндерица. Няма нужда да се слиза чак до долу за това, освен ако наистина няма хора, но това на Банско..незнам кога се случва  . С чужденците пазарлъка за карти е труден, не си го причинявайте, то пък и едни чужденци сме си докарали..Незнам тези хора /Юлен, банскалии и там от когото нещо зависи/ как пък едно намаление не направят, ей тъй за нова година, или поне когато нищо не работи. 55лв. за уж 65 км писти както се рекламират иди/дойди, ама 55лв / а да и 5лв депозит  /, за има няма 3км общо писти  . 55лв за ски пътчета и пътища за каране на шейна, защо бре хора..да ме извиняват, но мога да се изпързалям по-успешно в София и без пари/. Спане и храна на чудесни цени и с чудесни условия има в околните села/ Бачево например, Баня, Добринище. Басейна с топлата вода е по-скоро на Огняново / на 45 км. по горе долу читав път посока Гоце Делчев с една отбивка на ляво след около 25км. от Банско- има си табели, стига се за 40мин., 4лв.вход, 25м. норамален басейн, 30/32 градуса, а не римски терми като в Баня или Добринище  . Има дори къде да излезеш навън и да се топнеш пак на топло- 40 градуса, но гьолчето е много малко и обикновено не побира всички. По хотелите предполагам има и по-добро, но на "атрактивни" цени. Пак ще се ходи в Банско, то е ясно- пистите са там, само снега да дойде  , но парите най-добре да си ги даваме там където ще си ги заслужат.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ceco
|
 |
« Отговор #27 -: вторник 08.02.2011 10:02 » |
|
Някой карал ли е тези дни на Банско? banskoski пишат, че почти всичко работи, интерсува ме реалното състояние на пистите. Предвид температурите тази седмица...
|
|
|
|
|
|
Boards: Exocet Cross 94 l; Mistral Flow 115 l; F 2 PG 130 l; Sails: Loft LW 4.3; Loft LW 5.0; Loft LW 6.2; Ezzy Infinity 7.5; Snowboard: Ride Concept TMS 161
|
|
|
windprayer
Духовит

Публикации: 176
|
 |
« Отговор #28 -: вторник 08.02.2011 10:23 » |
|
Някой карал ли е тези дни на Банско? banskoski пишат, че почти всичко работи, интерсува ме реалното състояние на пистите. Предвид температурите тази седмица...
Аз бях не този, а миналия уикенд, но и без да съм бил твърде скоро, мога да ти кажа какво е положението: Рано сутрин: много твърдо-в долната част на пистите ледено, в горната част що годе добре. Ако се качваш с кабината, гледай да си първи там  По обяд: киша и бабуни Следобед: киша, по-големи бабуни и чист лед от изкуствения сняг отдолу Иначе наистина всички съоръжения работят, включително и чисто новия лифт на платото. Ако мислиш да им даваш по 55лв на ден, според мен не си струва! Ако някой колега има друга информация, нека сподели 
|
|
|
|
|
|
Boards: TT: RRD 5X Limited 130 X 38 / Wave: RRD Pro Wave 5'9 Kites: RRD Hyper Type 7 & 12
|
|
|
|
Ceco
|
 |
« Отговор #29 -: вторник 08.02.2011 16:36 » |
|
Благодаря! Картинката не ме радва особено, но по-добро на този етап няма...от 10-ти започва и ваканцията на англичаните...
|
|
|
|
|
|
Boards: Exocet Cross 94 l; Mistral Flow 115 l; F 2 PG 130 l; Sails: Loft LW 4.3; Loft LW 5.0; Loft LW 6.2; Ezzy Infinity 7.5; Snowboard: Ride Concept TMS 161
|
|
|
Barborko
Духовит

Публикации: 188
|
 |
« Отговор #30 -: вторник 08.02.2011 16:57 » |
|
Аз бях не този, а миналия уикенд, но и без да съм бил твърде скоро, мога да ти кажа какво е положението: Рано сутрин: много твърдо-в долната част на пистите ледено, в горната част що годе добре. Ако се качваш с кабината, гледай да си първи там  По обяд: киша и бабуни Следобед: киша, по-големи бабуни и чист лед от изкуствения сняг отдолу Иначе наистина всички съоръжения работят, включително и чисто новия лифт на платото. Ако мислиш да им даваш по 55лв на ден, според мен не си струва! Ако някой колега има друга информация, нека сподели  Бяхме в Банско тази събота и неделя - КОШМАР!!! Карането е от 08.30 - 11.00ч. и то само на десния ръкав на плато и на стария шлем. 5-ца и 10-ка са пълни с търкалящи се камъни и лед. След 11ч. се натрупват много хора и пистите, които споменах се разбиват и оголват също. В Банско в момента става прекрасно ЗА ПИЕНЕ НА БИРА 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalata_n
Духовит

Публикации: 120
|
 |
« Отговор #31 -: сряда 09.02.2011 13:15 » |
|
Някой има ли намерение да ходи на състезанията? Ето инфо за цените:
Daily ticket - 35 leva Two day ticket - 55 leva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #32 -: четвъртък 10.02.2011 23:04 » |
|
Някой има ли намерение да ходи на състезанията?
Не мога да пропусна 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|