|
Sunny
|
 |
« -: петък 02.11.2007 12:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
Sails: 3.5 Loft Lip Wave 4.7 Loft Lip Wave 5.7 Loft Lip Wave 6.6 Loft O2 Boards: Exocet Cross 94L Exocet Usurf 76L Не искам много, искам всичкo!
|
|
|
|
ant_dream
|
 |
« Отговор #1 -: събота 03.11.2007 00:33 » |
|
да на някоя полянка дълга 15 м мое и да покараме 
|
|
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
dee
Отнесен от вихъра

Публикации: 345
we don't tolerate scum
|
 |
« Отговор #2 -: събота 03.11.2007 19:43 » |
|
Общият въпрос, който имам е къде може да се отиде за няколкото дни след Коледа, с надеждата да се покара добре, без това да струва прекалено скъпо. Единствените места където съм карала са Семково и Банско, но двете са накакви противоположности по отношение на цени и условия. Всъщност проблемът със Семково е, че миналата година след коледа бяха обработили само най-лесните писти и подозирам че там сезона започва по-късно (примерно с ваканцията на студентите...) Иначе с колегите бяхме там и на тях много им хареса, но пък въобще не им направи впечатление че не можахме да покараме като хората – мисля че и този път ще са склонни с лека ръка да жертват този аспект от ваканцията...Преди седмица-две ходих случайно до Боровец – хареса ми, че не прилича на разорана нива – строи се, но умерено. В понеделник ще звъня на няколко хижи и хотели там, но в интернет и по телефона всички места изглеждат почти едни и същи... Та някакви конкретни препоръки ще са добре дошли...
|
|
|
|
|
|
RRD Freestyle Wave 90 Fanatic TrippleX 119 Search 4,2 Force 5,3 Solo 6
|
|
|
|
Venelin
|
 |
« Отговор #3 -: събота 03.11.2007 21:26 » |
|
То зависи най-вече къде ще има сняг. Малко кофти време за ски-ваканция сте избрали  Миналата година беше драматична в това отношение, щото дълго време нямаше сняг. На Боровец около Нова година работеха само Маркуджиците (да ме поправи Ант, ако греша). В първите дни на януари в Банско имаше що годе сняг, но беше пълно с гърци, сърби и руснаци. После пък дойдоха купища ингилизи за някаква тяхна ваканция. По принцип вероятно ще ви излезе най-евтино на квартири в Банско или на някаква ведомствена станция на Боровец. За Семково не знам. Не съм ходил там.
|
|
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride (planing straps; basic waterstarts) Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #4 -: събота 03.11.2007 21:45 » |
|
Аз от Банско се отказах отдавна, защото цените станаха прекалено високи и като е така, би трябвало всичко да е наред. Но за съжалениесме обикаляли по заведенията, за да си намерим места, чакали сме много една салата да донесат, почти са ме смачквали на опашка за кабинковия лифт и още куп несгоди. Ходили сме с Юли на Девин в спа хотела - перфектни условия, съвсем нормални цени, лошото е, че се пътува 20тина км. до пистата (не съм съвсем сигурна за разстоянието, но не мисля да е повече). Не знам само колко сняг ще има по това време. Боровец е перфектно за каране, мисля, че вече се намират и хотелчета на приемливи цени. Ще ти дам координати на едно, което приятелка посети съвсем скоро и остана очарована. На Витоша мисля, че не става - няма хотели, пистите не се поддържат добре, освен Лалето. Бих казала, че за парите, които струва една сносна почивка на Банско, спокойно можеш да направиш същата някъде в Алпите. Юли може да каже повече по въпроса с Алпите 
|
|
|
|
|
|
Sails: 3.5 Loft Lip Wave 4.7 Loft Lip Wave 5.7 Loft Lip Wave 6.6 Loft O2 Boards: Exocet Cross 94L Exocet Usurf 76L Не искам много, искам всичкo!
|
|
|
dee
Отнесен от вихъра

we don't tolerate scum
|
 |
« Отговор #5 -: неделя 04.11.2007 16:05 » |
|
Венелин, Съни, благодаря за мненията. За съжаление времето за ваканция го избира фирмата - така че какъвто ни бил късмета... Май наистина Боровец е фаворита... лошото е че ще трябва да се боря с цените на Семково  . Иначе надявам се тази зима де е по-нормална, а и нали някъде писаха, че озоновият слой е започнал да се възстановява. Съни ще съм ти много благодарна ако ми пратиш името на препоръчания хотел.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #6 -: неделя 04.11.2007 16:16 » |
|
dee пращам ти лично с обяснения 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ant_dream
|
 |
« Отговор #7 -: неделя 04.11.2007 19:52 » |
|
http://hoteldobrinishte.com/Аз тука ти предлагам малко се чака на лифта не да седнеш ами да се качиш пистата е една но винаги перфектно обработена. Има нови собственици има два апартамента горе в хижа Безбог има още една хижа и един хотел долу в града като май предлагат транспорт до горе виж в сайта. Условията са абе аз цяла седмица си карах на тая пистичка и около нея и съвсем малко ми втръсна, ама като за семейство е хубаво. На Безбок се води че нон стопо си вали сняг. Цените ще си ги видиш има стаички по 4-ма горе в хиата които са мизерни  има и стаички долу в хотела които са много хубави  има и 2-а апартамента горе на безбог които са нова придобивка които от снимките изглеждат много хубаво  за фрирайдърите там е много хубаво (ама сам нетръгвай към самия връх) , На върха се провеждаше миналата година Фрирайд първенството(шмит да ти разправя, той е вип клечката за там  )
|
|
|
|
|
|
Weight - 100 kg Board - Starboard Carve 144l 2005 Sail - Loft LipWave 6.2 Gaastra Matrix 7.5 Boom - Loft Slalom
Climbing the mountain, never coming down, 'Cause you will hate yourself in the end.
|
|
|
dee
Отнесен от вихъра

we don't tolerate scum
|
 |
« Отговор #8 -: понеделник 05.11.2007 10:24 » |
|
Благодаря, Ант! Безбог ми е много любимо място, макар че съм ходила само през лятото. Ще го проверя непременно.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Restar
Вятърничав

Публикации: 219
|
 |
« Отговор #9 -: понеделник 05.11.2007 13:01 » |
|
И аз искам да благодаря на Ант. Свързах се с хората от хотел Добринище - оказах се с късмет. Има една свободна тройка и ето на - от 30 Декември до 9 Януари ще сме там цялото семейство. Условията ме предупредиха че са по-семпли, ама голяма работа. Нали няма да съм в офиса........  а върху тарабата. Това ще ми е първата ваканция за 10 дена - насаме с любимите ми хора и моята дъска. Ант, първото спускане ще викам по цялото трасе: "Мерсиииииииииииииииииии, братлеееееееееееееееее" Само се моля да има сняг. Все пак е 2200 м н.в. Ако имаш още инфо за там - терен, екипировка, т.н. - казвай. Приемам наставления. Dee не се чуди - ами идвайте с бандата. След 03 Януари хижата щяла да се освободи.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XCite
Духовит

Публикации: 175
|
 |
« Отговор #10 -: понеделник 05.11.2007 14:20 » |
|
Още един глас за Боровец. На мен там ми харесва. Миналата година нямаше голяма навалица. Има прилично разнообразие от писти. Макуджиците са високо и дават доста по-добър шанс да се кара от Пампорово и Витоша например. За хотели и цени не знам как е.
|
|
|
|
|
|
JP XCite 150l, Aerotech Phantom 6.2m Sailworks Retro 7.5m Hot Sails Maui 9.0m
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #11 -: понеделник 05.11.2007 15:43 » |
|
Има малко по-евтин вариант за Боровец, като си намерите квартира в Самоков. До горе са май 10-15км и през сезона вървят много маршрутки. Във всички случай излиза по-на сметка от наемането на хотел в Боровец.
|
|
|
|
|
|
\\\|/// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #12 -: понеделник 05.11.2007 16:33 » |
|
Има малко по-евтин вариант за Боровец, като си намерите квартира в Самоков. До горе са май 10-15км и през сезона вървят много маршрутки. Във всички случай излиза по-на сметка от наемането на хотел в Боровец.
Сащо така и много ,ъпгрейтнати на файтони каруци... 
|
|
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
|
Юли
|
 |
« Отговор #13 -: понеделник 05.11.2007 16:38 » |
|
От сутринта вали сняг в Самоков та да видим какво ще излезе.
|
|
|
|
|
|
Минчо Празников пасти да яде 
|
|
|
|
valko_extreme
|
 |
« Отговор #14 -: понеделник 05.11.2007 20:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
Повелителя на Костурите
|
|
|
|
|
dee
Отнесен от вихъра

we don't tolerate scum
|
 |
« Отговор #16 -: вторник 06.11.2007 17:01 » |
|
На Боровец не открих никакви свободни места  - или им се струва голяма групата или работят с чужди агенции - не ми стана ясно. Restar, за Добринище съм доста навита, макар че до началото на лифта от селото били 11 км - аз явно съм го забравила, но така прочетох в нета. Иначе горе мястото е някакво магическо, през зимата сигурно още повече. Като цяло искам да избегна шофирането по стръмни и заснежени пътища, но може и да не може.  . А на колегите им е все едно, те ще си изкарат скучно и даже няма да разберат  . Но ще го измисля... Thanks guys!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Restar
Вятърничав

|
 |
« Отговор #17 -: вторник 06.11.2007 17:45 » |
|
Dee, пожелавам Ви прекарате страхотно където и да сте  Днес се чух с отново с хотела в Добринище за да им потвърдя резервацията. Има и недостатъци (Ант ги описа много точно), но на фона на добра компания, весели емоции, на кого му пука че банята била обща, тъкмо за сближаване на младежите, че днес живеят много отчужден живот. Ако все пак решите нещо - търсите Деси , много отзивчива мадама и готова да помогне, телефона е 07447 21 20 Успех. Чух че че Януари ше се събират про-тата за фрирайд първенство, но не съм сигурен че инфото е вярно. Идеята на Съни и Юли за Алпите също е много готина.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dee
Отнесен от вихъра

we don't tolerate scum
|
 |
« Отговор #18 -: четвъртък 08.11.2007 08:44 » |
|
Ией! И ние сме в Добринище. Restar, няма да си единствения викащ по пистите  Ант и всички, още веднъж благодаря!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Restar
Вятърничав

|
 |
« Отговор #19 -: четвъртък 08.11.2007 09:13 » |
|
Браво!  Страхотна новина! Сега остана да направим 2 неща 1. да се помолим на Шамана и Великия Съвет на Магьосниците за сняг  2. да купим тапи за уши и да ги раздадем на околните щото представяш ли си ако всички викнем задружно  Ето и марката на събитието - "Winter Camp Bezbog" 2008 да вакараме малко PR и да го превърнем от случка в събитие Тук е мястото да попитам Съни и Юли - как Ви звучи идеята от 2008 да се въведат призове, категории и т.н. във форума и да се присъждат всяка година на весела церемония като сБирката например? Ето пример за номинация "Най-талантлив папарак" (Юли тя ще е за Теб) или "Най-яко падане" (???) или "Пътешественик на форума" (Филл - честито) . Това ще превърне церемониите в грандиозни купони и ако те са ня някое страхотно място като Дъбник или Витоша - тук следва част от една песен: "дано, дано, дано - ако до всяко добро същество, застане поне още едно, ще настане такъв живот (купон) - че само си викам ДАНО"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #20 -: четвъртък 08.11.2007 11:34 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ant_dream
|
 |
« Отговор #21 -: четвъртък 08.11.2007 22:24 » |
|
"Най-яко падане" мисля че тоя приз нма да имам проблеми да го взема  и то без да се старая кой знае колко  А за добринище може и аз да намина кога казахте че ще ходите че и на мен ми се ходи януари там  тамън може да се засечем аз си мисля нещо от сорта 2,3 до 6,7 да ръгна на там 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dee
Отнесен от вихъра

we don't tolerate scum
|
 |
« Отговор #22 -: четвъртък 08.11.2007 22:32 » |
|
Ние сме там от 25 до 30 Декември - малко смахнато време за ски, ама нейсе. Ще сме отъпкали пистата за вас - в случей, че решите да я ползвате все пак 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Restar
Вятърничав

|
 |
« Отговор #23 -: петък 09.11.2007 10:36 » |
|
Ant & Dee Ние сме от 30 Декември до 8 Януари - 8 пълни дена за каране (трябва да се науча да правя суичове и ротации иначе няма да слезя в цивилизацията  ) Dee, с теб вероятно няма да успеем да се засечем, за което жалко. Ant, ти ако успееш да дойдеш в този период, ще се изкефим жестоко защото миналия сезон обеща да ни покажеш някои техники, даже можеш да направиш лек изпит кой докъде е стигнал с тарабите. Моя син също иска отдавна да кара в екип с теб. Дано! P.S. За "изборния туризъм" до Алпите не се отказваме стига да не съвпада с периода по-горе.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ant_dream
|
 |
« Отговор #24 -: неделя 11.11.2007 21:56 » |
|
Нямаш проблеми ама ротациите не са ми любими аз си падам по чистото каране  ма и там мога да дам някой съвет  дано дойда че много ми се кара на добринище с добра компания
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #26 -: понеделник 12.11.2007 17:26 » |
|
Като гледам как цял ден вали мешавица от дъжд и сняг в София, ми се струва, че този уикенд може и да открием сезона под Черни връх (преди днес имаше към 15см)!  Амин дай боже  И в Snowforecast-а дават много добра прогноза за края на седнмицата ....
|
|
|
|
|
|
\\\|/// \\ - - // ( @ @ ) -------o00o-(_)-o00o------- F..k the Cola, F..k the pizza, All we need is Slivovitza
|
|
|
XCite
Духовит

Публикации: 175
|
 |
« Отговор #27 -: понеделник 12.11.2007 17:32 » |
|
То сняг ще има ама дали пистите ще ги обработват. По стар български обичай едва ли някъде са готови за откриване на сезона. Не се чува нищо ни за Боровец ни за Витоша.
|
|
|
|
|
|
JP XCite 150l, Aerotech Phantom 6.2m Sailworks Retro 7.5m Hot Sails Maui 9.0m
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #28 -: понеделник 12.11.2007 18:30 » |
|
То сняг ще има ама дали пистите ще ги обработват. По стар български обичай едва ли някъде са готови за откриване на сезона. Не се чува нищо ни за Боровец ни за Витоша.
За мен става и необработено - само да работи кабинка. Събота и неделя бях на Банско, също е взвло да понатрупва под Тодорка, ама духаше зверски.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Restar
Вятърничав

|
 |
« Отговор #29 -: понеделник 12.11.2007 19:59 » |
|
За мен става и необработено - само да работи кабинка. Събота и неделя бях на Банско, също е взвло да понатрупва под Тодорка, ама духаше зверски.
Речено сторено! На сутринта след сБирката правим сутрешна проверка на кабинката (  има рима) и ................... откриваме сезона. Брой и нас двамата с Йоан.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioan
Полъх

Публикации: 15
|
 |
« Отговор #30 -: понеделник 12.11.2007 21:12 » |
|
Речено сторено! На сутринта след сБирката правим сутрешна проверка на кабинката (  има рима) и ................... откриваме сезона. Брой и нас двамата с Йоан.  Дано да работи ,че много ми се е докарало просто...
|
|
|
|
|
|
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш! Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"
|
|
|
Phill
Вятърничав

Публикации: 265
|
 |
« Отговор #31 -: понеделник 12.11.2007 21:37 » |
|
В Банско ще откриват сезона на 01 Дек. Както е тръгнало да вали ми се струва че ще се радваме на снега доста по-рано от миналата година.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #32 -: вторник 13.11.2007 11:27 » |
|
В Банско ще откриват сезона на 01 Дек. Както е тръгнало да вали ми се струва че ще се радваме на снега доста по-рано от миналата година.
Дано само да реагират и пуснат съоръженията 
|
|
|
|
|
|
Boards: Starboard Formula 159L. ; Starboard Isonic 122L. ; AHD Tracer 90L. Sails : Gaastra Vapor2 - 10.0 ; Neil Pryde RS Racing - 9.0;Neil Pryde RS Racing - 7.8 ; Gaastra Vapor2 - 6.0 ; Gaastra Nitro3 - 4.7
|
|
|
drv
Вятърничав

Публикации: 251
|
 |
« Отговор #33 -: вторник 13.11.2007 11:59 » |
|
А ако не ги пуснат, може да организираме пантене някъде . Не знам обаче къде става и къде не  . Някъде (май в БАСЕС), четох че на боро нямало да работи лифта до 1ви дек., което изключва май карането там  .
|
|
|
|
|
|
Boards- JP SLW 154 L, iSonic 133 L, iSonic 111 L Sails - Neilpryde RS Racing 10.7 m2, 9.5 м2, 7.8 m2, 6.7 m2 Weight: 105 kg
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #34 -: вторник 13.11.2007 12:20 » |
|
За съжаление кабинката няма да работи тази събота и неделя - профилактика е до до 23 Декември ... damn  Така, че Витоша отпада, освен ако някой няма частен хеликоптер 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #35 -: вторник 13.11.2007 12:28 » |
|
А ако не ги пуснат, може да организираме пантене някъде . Не знам обаче къде става и къде не  . Някъде (май в БАСЕС), четох че на боро нямало да работи лифта до 1ви дек., което изключва май карането там  . А бе това "пантенето" не е ли като да си буташ сърфа срещу вятъра, ходейки по водата? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #36 -: вторник 13.11.2007 13:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drv
Вятърничав

|
 |
« Отговор #38 -: вторник 13.11.2007 15:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
Boards- JP SLW 154 L, iSonic 133 L, iSonic 111 L Sails - Neilpryde RS Racing 10.7 m2, 9.5 м2, 7.8 m2, 6.7 m2 Weight: 105 kg
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #39 -: вторник 13.11.2007 15:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drv
Вятърничав

|
 |
« Отговор #40 -: вторник 13.11.2007 15:53 » |
|
А това със сплита го знам - малко е перверзно, знаеш ли ....  Заради щеките ли?... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drv
Вятърничав

|
 |
« Отговор #41 -: вторник 13.11.2007 15:59 » |
|
Има едни автомати с повдигаща се пета, дето влизат в нормалните автомати, и като тръгнеш да спускаш ги сваляш. Така, че може да мине без смяна на автомати.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ant_dream
|
 |
« Отговор #42 -: вторник 13.11.2007 23:43 » |
|
Добре де ние можем да отидем с коли рано сутрина горе до Алеко , после една приятна разходка до черни връх там пиеме чай гледаме колко много сняг има  радваме се на природата и караме надолу  ще има сняг кокото за едно 300 м спускане
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #43 -: сряда 14.11.2007 10:58 » |
|
Добре де ние можем да отидем с коли рано сутрина горе до Алеко , после една приятна разходка до черни връх там пиеме чай гледаме колко много сняг има  радваме се на природата и караме надолу  ще има сняг кокото за едно 300 м спускане ПЕША - ДО ЧЕРНИ ВРЪХ ??? - А, БЕ ТИ ДА НЕ СИ ...  СТАВА - ЩОМ ЩЕ ИМА СПУСКАНЕ ПО ПУДРАТА 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Restar
Вятърничав

|
 |
« Отговор #44 -: сряда 14.11.2007 12:30 » |
|
Добре де ние можем да отидем с коли рано сутрина горе до Алеко , после една приятна разходка до черни връх там пиеме чай гледаме колко много сняг има  радваме се на природата и караме надолу  ще има сняг кокото за едно 300 м спускане Ант, браво, страхотен план. Брой ни двамата с Йоан. А в Пасата има място за още двама. Колко тръгваме в Събота?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ant_dream
|
 |
« Отговор #45 -: сряда 14.11.2007 21:54 » |
|
Ще се разберем в петък 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drv
Вятърничав

|
 |
« Отговор #46 -: вторник 20.11.2007 16:59 » |
|
Кабинката на витоша щяла да работи на 24ти според форума на ПСС. Някой има ли по-точна информация? Какво ще кажете да направим едно групово откриване на сезона на лале-кабинка? Ако стане ще е върхът миналия уикенд сърф на поморие, следващия ски на витоша 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mod_One
|
 |
« Отговор #48 -: вторник 20.11.2007 17:32 » |
|
Кабинката на витоша щяла да работи на 24ти според форума на ПСС. Някой има ли по-точна информация? Какво ще кажете да направим едно групово откриване на сезона на лале-кабинка? Ако стане ще е върхът миналия уикенд сърф на поморие, следващия ски на витоша  Ще работи!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drv
Вятърничав

|
 |
« Отговор #49 -: вторник 20.11.2007 18:48 » |
|
Ще работи!
Супер, а дали става на лалето ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drv
Вятърничав

|
 |
« Отговор #50 -: събота 24.11.2007 20:37 » |
|
Според сайта на ПСС, пистата на безбог работи - http://pss.bglink.net/vremeto/region.php?region_id=3Цитат: ПРЕПОРЪКИ: лоши условия за туризъм КОМЕНТАР: На Безбог пистата е обработена и лифта работи. Склонен съм да вярвам на ПСС, и на приятеля на Венелин и Шмит!  Утре рано сутринта с Eddie тръгваме и вечерта се връщаме, ако още някой ще ходи да се обади, да покараме заедно. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Venelin
|
 |
« Отговор #51 -: събота 24.11.2007 22:01 » |
|
Направо тръгвайте!!!  Освен всичко останало, там НЯМА МЪГЛА. Днес си беше слънчево. А пътя от разклона на Симитли вече е почти изцяло оправен - разширен, без дупки. Имаше само една отсечка от 100-на метра преди Предела, където полагаха последни шепи асфалт. Там спираха движението едностранно.
|
|
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride (planing straps; basic waterstarts) Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #52 -: събота 24.11.2007 23:16 » |
|
Направо тръгвайте!!!  Освен всичко останало, там НЯМА МЪГЛА. Днес си беше слънчево. А пътя от разклона на Симитли вече е почти изцяло оправен - разширен, без дупки. Имаше само една отсечка от 100-на метра преди Предела, където полагаха последни шепи асфалт. Там спираха движението едностранно. Хммм....Симитли значи...!?! Сещам се за един етикет ,в бакалница в Симитли,дето гласеше " КравИ сирИнИ" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drv
Вятърничав

|
 |
« Отговор #54 -: неделя 25.11.2007 21:24 » |
|
Сняг има достатъчно, лифтовете работеха, нямаше много хора, времето беше фантазия, карахме по горната писта, накрая се пуснахме и по долната, снега покриваше навсякъде, с едно излючение, на един много малък участък в най долната част. Горната част беше обработена, долната не е, но си има сняг. Това е накратко, че се скапахме днеска и нямам сили да пиша.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #56 -: понеделник 26.11.2007 08:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamin
Полъх

Публикации: 88
Enjoy your life
|
 |
« Отговор #58 -: понеделник 26.11.2007 11:27 » |
|
на Витоша има ли сняг? дали някой знае? и лифта работи ли? да се съберем всички и да ходим заедно..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #59 -: понеделник 26.11.2007 11:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamin
Полъх

Публикации: 88
Enjoy your life
|
 |
« Отговор #60 -: понеделник 26.11.2007 11:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dee
Отнесен от вихъра

we don't tolerate scum
|
 |
« Отговор #62 -: вторник 01.01.2008 22:42 » |
|
Искам да кажа голямо БЛАГОДАРЯ на Ant Dream за съвета, който даде за Добринище - ваканцията беше голям успех - мисля че всички от групата останаха много доволни (въпреки, че някой дори не караха)! Ант - имам да черпя - знам че пиеш кола, но аз съм чувала, че с колата вървят и едни други напитки! Ще кача малко снимки за нагледност - макар, че съм адски разсеян "фотограф" (и мързелив) и обикновено пропускам интересните моменти. На първата снимка се вижда как последните няколко дни Безбог опровергаваше името си - иначе като паднат облаците и завали сняг - върхът изглежда (доколкото се вижда) като най-самотното място на света... На втората е междинната станция на лифта - и горе долу нищо друго... На третата - караме "счи" (на банскалийски било "сци"  - в тоя край всяко село си има собствен диалект е***и!). На четвъртата - механата в къщата където отседнахме - пъстървата е от рибарника по пътя към пистите. На петата - къщата - много беше приятна - навсякъде чистичко и топло, а хазяина - Ангел Парапунов, голям готиняк - помагаше с всичко - от ските - до приготвянето на пържолите. Между другото - бях на черната писта - повече не стъпвам на нищо заснежено носещо името "Стената". 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #63 -: сряда 02.01.2008 11:09 » |
|
dee страхотни са снимките, чак ми се прииска да съм там  Не знаех, че там има хубави писти за каране, мислех, че една и то някаква бебешка  Това междинна станция на кабинков лифт ли е? То значи си е сериозна работа  Явно и готина компания сте били, представям си колко хубаво сте изкарали  А имаше ли много хора?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dee
Отнесен от вихъра

we don't tolerate scum
|
 |
« Отговор #64 -: сряда 02.01.2008 13:13 » |
|
Съни, пистата си е в общи линии една (горе до хижата има още някаква, но тя е бебешка), обаче е с резлични участъци - има и няколко по-стръмни (не знам каква степен). Има и черна част, но някой от нас я заобикаляха по страничната пътека.  В събта започнаха да се трупат опашки на съоръженията - през седмицата не се чакаше.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #65 -: сряда 02.01.2008 13:29 » |
|
dee мерси за инфото  Относно стената и стръмните участъци и аз мога да разкажа една случка, дето накарах Юли да отидем на черната писта на Пампорово и си стоях по средата на пистата и ни нагоре ни надолу  Оттогава и аз заобикалям черни участъци 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #66 -: сряда 02.01.2008 18:01 » |
|
dee страхотни са снимките, чак ми се прииска да съм там  Не знаех, че там има хубави писти за каране, мислех, че една и то някаква бебешка  Това междинна станция на кабинков лифт ли е? То значи си е сериозна работа  Явно и готина компания сте били, представям си колко хубаво сте изкарали  А имаше ли много хора? Бебешка,дааа....особено от междинна надолу 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ant_dream
|
 |
« Отговор #67 -: сряда 02.01.2008 20:50 » |
|
Дам от междинна надолу аз бих я определил като зелена  с почти обратерн наклон  ама чух и че черната на пампорово си е доста черна  , няма нужда да черпиш аз съм доолен,че сте си прекарали чудно. Неможах да дойда но се надявам да покараме заедно, че то вече ми е домъчняло закомпанията от форума 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #68 -: четвъртък 03.01.2008 12:26 » |
|
Дам от междинна надолу аз бих я определил като зелена  с почти обратерн наклон  ама чух и че черната на пампорово си е доста черна  , няма нужда да черпиш аз съм доолен,че сте си прекарали чудно. Неможах да дойда но се надявам да покараме заедно, че то вече ми е домъчняло закомпанията от форума  За една и съща писта ли говориме?!? Един път само сам карал на Добринище- само горната част беше обработена - много ски път и малко писта...За финал се върнахме по необработената долна част- не бих я нарекъл "зелена и с обратен наклон"  Иначе,към Стената на Пампорово бих добавил Чалин валог на Банско и Червено знаме на Боровец 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #69 -: четвъртък 03.01.2008 18:43 » |
|
Еddie верно ли Червено знаме е стръмна като черната на Пампорово? Лелеееее някой ме караше скоро да караме там  Добре, че съм предупредена навреме  Eddie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #70 -: четвъртък 03.01.2008 18:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ant_dream
|
 |
« Отговор #71 -: четвъртък 03.01.2008 18:59 » |
|
зелена, в смисъл "зелена"  аз като карах бха обработени и двете части и доста се изкефих само дето на лифтас премръзвах много бавно а на Безбог е някак си по-студено 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivorpetkov
Вятърничав

Публикации: 277
|
 |
« Отговор #72 -: четвъртък 03.01.2008 22:13 » |
|
Еddie верно ли Червено знаме е стръмна като черната на Пампорово? Лелеееее някой ме караше скоро да караме там  Добре, че съм предупредена навреме  Eddie Вярно е, че Червено знаме е маркирана за черна и е стръмна, но е мнооого широка и няма страшно.
|
|
|
|
|
|
Sails: 5.3 Loft O2 4.5 Maui Spyclone Board: Tabou Rocket 115 l Weight: 73 kg
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #73 -: петък 04.01.2008 11:11 » |
|
Вярно е, че Червено знаме е маркирана за черна и е стръмна, но е мнооого широка и няма страшно.
Тя и тази на Пампорово беше широка.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eddie
|
 |
« Отговор #74 -: петък 04.01.2008 11:39 » |
|
Вярно е, че Червено знаме е маркирана за черна и е стръмна, но е мнооого широка и няма страшно.
Проблемната част на знамето не е толкова в наклона,колкото в двата "казана" в долната и част.Неразчетеното влизане в тях меже завърши кофти  Sunny,като се видиме на сняг ,може би ще успея дя ти бъда полезен, с някой и друг съвет,за каране на по сериозни наклони 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
drv
Вятърничав

|
 |
« Отговор #75 -: петък 04.01.2008 11:45 » |
|
За да се избегнат тези "казани" може да се спусне в лявата или в дясната част. Иначе пистата е доста къса. Трябва да се внимава и със скоростта, защото в долната част има много хора с шейни и найлони, но все пак трябва и засилка за се стигне и до лифта.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #76 -: петък 04.01.2008 13:37 » |
|
Супер, ама то моят проблем е по-скоро съвсем психологически отколкото технически. Мога да карам на адски стръмно, но лелеееее колко ме е страх 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|